Mesto Veľký Šariš má záujem o služby DPMP zatiaľ do 31. marca 2005

01.01.2005 Celý región

Zmluvu o poskytovaní služieb mestskej verejnej dopravy Dopravným podnikom mesta Prešov (DPMP), a. s. , Prešov podpísalo mesto Veľký Šariš na rok 2005 len do ...
Zmluvu o poskytovaní služieb mestskej verejnej dopravy Dopravným podnikom mesta Prešov (DPMP), a. s. , Prešov podpísalo mesto Veľký Šariš na rok 2005 len do 31. marca. Ako vysvetlil primátor Róbert Oros, zvažujú možnosť, že v ďalšom období roka by začali využívať služby SAD, a. s. , Prešov.

Príčinou je fakt, že DPMP účtuje kilometer za 46 korún a požaduje z toho 12 korún ako príspevok mesta. Mesto Veľký Šariš by tak malo vynaložiť zo svojho rozpočtu na celý rok 2005 sumu 1,6 milióna Sk. \"Nemáme záujem o takú drahú službu, preto špekulujeme o zmene, \" povedal primátor. SAD-ka má totiž náklady na kilometer 32 Sk. Navyše v súčasnosti jednorazový cestovný lístok do mesta Veľký Šariš a jeho časti Kanaš vyjde cestujúceho DPMP na 16 Sk, zatiaľ čo lístok v spojoch SAD-ky je z Prešova do Veľkého Šariša maximálne do 14 Sk.
V súčasnosti do Veľkého Šariša chodia dve linky DPMP - č. 45, 16 a do mestskej časti Kanaš č. 14. Prepravný interval je raz za hodinu, v čase tzv. špičky raz za polhodinu.
(jj)
 

Vyberte región